Skip til primært indhold

Forsøgsmodeller

-

Mange som døjer med blærebetændelse har måske tænkt tanken: "Kommer der ikke snart en ny behandling?" Men hvordan opstår en ny behandling egentlig?

I mange tilfælde starter det med en at en forsker får en god ide. Men før denne ide kan komme patienten til gavn skal det først igennem en lang række tests og undersøgelser for at finde ud af om den gode ide rent faktisk kan bruges i virkeligheden.

I første omgang skal ideen testes i laboratoriet, herefter i dyr og til sidst i mennesker. Hvis man ikke er omhyggelig med at teste sin ide i laboratoriet inden man går videre til dyr, risikerer man at bruge unødvendigt mange dyr eller udsætte dyr for en unødvendig belastning. På samme måde skal man være meget omhyggelig med at teste sin ide i dyr inden man går videre til mennesker - ellers risikerer man på samme måde at mennesker ikke opnår den ønskede effekt eller lider unødvendige bivirkninger. Selv når man er klar til forsøg i mennesker skal man starte forsigtigt op med små sikkerhedsstudier (safety-studies).

I vores forskningsgruppe har vi nogle højt specialiserede modeller til at undersøge forholdene ved blærebetændelse og er lige nu de første og eneste i verden der har en stor dyremodel for blærebetændelse.

Med vores laboratoriemodeller og dyremodeller har vi muligheden for at teste nye behandlinger fra ide-stadiet til dyre-forsøg og til sidst i mennesker gennem vores tætte samarbejde med urinvejskirurgerne på Odense Universitetshospital.

Du kan læse mere om vores forskellige modeller ved at følge nedenstående links eller vælge i menuen til venstre:

APPFWU01V